perjantai 3. toukokuuta 2013

Pahetunnustuksia

Minulla on paheita. Eräs niistä on koukkuuntuminen huiveihin. Mutta huivit - ne ovat ihania, välttämättömiä suorastaan. Varsinkin minunlaiselleni vilukissalle. Ja ovathan nuo kauniitakin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis!

Mutta ennen tekeleitteni esittelyä voisin vajota nostalgisiin muistoihin. En ole mikään mestari virkkauksen saralla. Lapsena riemastutin läheisiäni virkkaamalla heille joululahjaksi ketjusilmukkavöitä ja yläasteella virkkasin pitsin tyynynpäälliseen. 

Siitä taitaa olla kuutisen vuotta aikaa kun aloitin virkkaustaitoni huomioon ottaen suureellisen projektin; haarukkapitsihuivin teon ystävän häitä silmällä pitäen. Aikaa kului mutta valmista tuli. Juhlin häät haarukkapitsivuivi harteillani. Ohjeen huiviin otin Suuren Käsityökerhon lehdestä. Novitan 2006 Talvi-lehdessä on saman tyyppinen ohje.Nyt huivi on siirtynyt hartioilta kaulalle mutta mieleinen se on edelleen!


Eräänä syksyisenä iltana maitoa lähi-Siwasta hakiessani mukaani tarttui Novitan Rose-lankaa. Hiljakseltaan ja nautiskellen kudoin niistä itselleni tuubihuivin.Tarvitsin töihin muhkean perustuubin. Ja punaisen. Luonnollisesti. 


Passeli punainen trikoo löytyi Eurokankaasta. Kangas olisi totuuden nimissä saanut olla hieman pehmeämpää - mutta minkäs teet kun värisävy oli oikea...


Kerrattain shoppailureissulla ystävä erehtyi sanomaan tarvitsevansa pipokangasta. Kangas on minulle eräänlainen taikasana - sitä on pakko ostaa jos pakkojen ääreen pääsee. Ystävä ei löytänyt pipokangasta mutta minä bongasin Eurokankaan palalaarista tämän näköisen huivikankaan.


Tässä tuubissa sekä materiaali että värimaailma on kohdallaan. Eikä tuubin kokoakaan voi moittia. Loistopakkaus kertakaikkisesti!

Tästä on hyvä jatkaa Eurokankaan alennusmyyntiin. Lupasivat -20% hinnasta pois kankaasta kuin kankaasta! :-)

4 kommenttia:

 1. Kuka hamstraa mitäkin... ;) Upea toi haarukkapitsihuivi!

  VastaaPoista
 2. Totta Nonna, tapansa kullakin. ;-) Ja kiitos, tykkään itsekin huivista tosi paljon!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä vain, en minä palturia puhunut! ;-)

   Poista