torstai 13. kesäkuuta 2013

Ystävällisiä ajatuksia

Tapasin tänään ystävän, jonka ikä voidaan laskea yhden käden sormilla. Ja ystävän äidinkin näin, tärkeä ihminen hänkin! :-) 

Pienempi ystäväni sai lahjaksi laukun aarteita varten.  


Viime viikonlopun Tallinnan reissulla rohmusin Karnaluksilta framilonnauhaa kymmeniä metrejä. Laukkua ommellassa halusin testata, miltä laukun sivut ja pohja näyttävät framilonnauhalla rypytettynä. Tulos oli prinsessamainen, juuri sopiva pikkuneitiä ajatellen. 


Lähtihän sieltä Karnaluksilta mukaan muutakin kuin nauhaa. 
Tässä aarrekassin nappi, juuri tätä tarkoitusta varten ostettu. 


Isommalle ystävälle tein patalaput Marimekon vihreästä Kompotti-kankaasta. Väliin laitettavan eristekankaan hankin Eurokankaasta. Myyjän mukaan kangas päästää aika tavalla lämpöä lävitseen. Olisiko jollakin parempi eristyskonsti tiedossa? Käsitykseni mukaan patalappujen tehtävä kun olisi nimenomaan suojata näppiparkoja... 


Huomiselle on luvattu oikeaa koiranilmaa. Taidan töistä päästyäni tarttua härkää sarvista ja piirtää takin kaavat valmiiksi. Luulen, että hellehepeneiden lisäksi tulen kesällä tarvitsemaan myös takkia, vilukissa kun olen. Kangas olisi valmiina - ja visio. Vain kaavat ja lehmänhermot puuttuvat! 

9 kommenttia:

 1. Sinä innostuit tekemään nyt kasseja. Aivan ihania kankaita tämä ja edellinen. Tykkään! Patalaput on kyllä kiva vieminen, niitä tarvitaan joka keittiössä. Ja ainakin meillä ne on kulutustavaraa, kun leivinuunin kanssa touhuaa. :)

  VastaaPoista
 2. Ja tuo nappi - niin ihana pikkuinen yksityiskohta. (Piti palata tätä vielä ihastelemaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka. Pidän itsekin noista kankaista. Ja tämä jälkimmäinen oikein huusi kokeilemaan miltä näyttäisi rypytetty kassi kera Karnaluksin napin. Oletko käynyt Tallinnan Karnaluksissa? Ompelijan unelmien täyttymys. Toinen unelmapaikka odottelee mua kesälomalla Rovaniemellä: Ottobren myymälä ihanine kankaineen... :-)

   Poista
 3. Onnistuiskohan nyt kommentointi? Monta kertaa yrittänyt, liekö yhtään näkyviin jääny.. :( Huippuja ompeluksia sulla :) ja voi vietävä ku oisin tienny tosta framilonnauhasta. Oisin tilannu sitä muuan metrin systereiltä..

  VastaaPoista
 4. Voin Anu laittaa tuota sulle tulemaan jos haluat. Paksuus näyttää olevan 5mm. En tiedä onko parasta mahdollista framilonia mut ainakin kassissa toimi.
  Ja kiitos. Ihan mun näköisiä ompeluksia ovat...

  VastaaPoista
 5. Moikka! Sinä taisit olla blogini 130.lukija :) Jee!

  Saat palkinnon. Laittaisitko minulle sen henkilön mitat, jolle palkinnon haluat osoittaa. Tarvitsen

  päänympärys, rinnanympärys, selän pituus. Tai vaihtoehtoisesti ilmoita vaatekoko. Laita viesti minulle osoitteeseen

  sinisentalonneiti@gmail.com

  Jään odottelemaan viestiäsi!

  VastaaPoista
 6. Wau! Ihana ylläri takkiprojektin vastuksien keskelle, kiitos! :-) Laitan sulle postia tulemaan!

  VastaaPoista
 7. Ihana kassi ja patalaput. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista