torstai 25. heinäkuuta 2013

Lomalaisen löpinöitä


Blogi on ollut kuluneen kuukauden kesälomalla - ja niin on ollut kirjoittajakin. Olen nauttinut kiireettömistä aamuista ja nähnyt kaukana asuvia sukulaisia. Aurinko ja lämpö eivät minua juuri hellineet, mutta voihan sitä lomailla kehnommassakin kelissä - loma on aina lomaa!

Äiti tarvitsi itselleen oloasun. Sellaisen mukavan; helposti puettavan ja kirraamattoman. 

Tutkiskelin aikani entistä, maailman parasta ja jo monia vuosia palvellutta. Piirsin hyväksi havaitusta kaavat ja kävimme kangaskaupassa. Ottobren myymälästä löytyi passeli collegekangas. Sininen, äidin lemppariväriä.

Ompeluvaihe toi mieleen monia muistoja. Saumurin lisäksi vanhemmillani on kotona Necchi, vuosikymmeniä palvellut ompelukone.


Tällä lapsuudessa tutuksi tulleella Rautarouvalla surruuttelin kohdat joihin saumuri ei pystynyt. Ihme kone muuten: koristeompeleitakin tekee jos jonkinlaista!


Äidin oloasu valmistui ilman suurempia takapakkeja ja omistaja oli tyytyväinen vaatteisiinsa.


Oloasusta tuli simppeli. Housuihin ompelin sentään taskut! 

Loman aikana tuli todistettua, että minulla on pahemman laatuinen ompeluriippuvuus. Jokunen viikko kului erossa koneesta ja sekös sai varsinaisen syyhyn aikaan. ..

Unohtaakseni ompelukutinan tein kaikenmoista muuta.

Kuten...


Leikkelin läjän raparperia


tehdäkseni piirakkaa...


... ja herkullista raparperimehua.


Ja tottahan toki minä hillassa kävin!


Nyt pakasteesta löytyy monen monta pakettia näitä soiden aarteita.

Ja jotta ompelu ei unohtuisi ostin hieman kankaita...


...ja piirtelin kaavoja. Juhlapukuprojekti, täältä tullaan!
5 kommenttia:

 1. Mukavan puvunpas Äidillesi surautit. Kaunis väri! Nam, hilloja! Teitkö raparperimehun pelkästä raparperistä vai käytitkö siihen jotain muutakin? Itse aina teen omenan kanssa. Siitä tulee erityisen hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, äiti sai toivomansa. :-) Aivan perusohjeella tein mehun: raparperia, vettä, sitruunaa, sokeria ja viinihappoa. Sekoitan valmiiseen mehuun usein spritea tai kivennäisvettä. Tuota omenaa voisin kyllä lisätä joskus, tulee varmasti hyvää! :-)

   Poista
  2. Mä teen sen niin, että keitän raparperit omenamehussa tai omenoiden kans ja siitä sitten siivilöin mehun. Jos keittää omenoiden kans, niin siitä saa helposti sitten myös omena-raparperihilloa. Lisää vain hillosokerin ja purkittaa. :)

   Poista
 2. Tosi kiva tuo äitisi asu! Varmasti mukava päälläkin! Kävin elämäni ekan kerran hillassa n viikko sitten, hauskaa touhua Crocsit jalassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, äiti ainakin tykkäsi! - Crocsit ja hillasuo... Toivottavasti ei ollut kovin vetiset oltavat. :-)

   Poista