torstai 26. joulukuuta 2013

Joulutontun tohinoita


Joskus alkusyksystä sain idean; ompelen joululahjaksi (ja siinä sivussa myös itselleni) ekoluutuja. Paljastui, että muutamalla ystävälläni oli samanmoisia ajatuksia. Niinpä me yhdistimme voimamme ja ompelimme luutut yksissä tuumin. 

Ilta sisälsi naurun, rupattelun ja mukavan yhdessä olon lisäksi kankaiden leikkaamista... 


 (Matot saivat väistyä ja silityslautaakin tarvittiin jotta saatiin tämä tärkeä toimenpide tehdyksi.)
...saumurin surinaa... 


... ja lankojen päättelyä. 

Luutuja syntyi aika kasa ja mikä parasta: maltoimme pitää salaisuuden. Sillä eiväthän sipijutut ole enää sipijuttuja ja ihania lahjayllätyksia jos ne lipsahtavat suusta liian aikaisin.


Kankaiksi valikoituivat vihreä- ja kelta-valkoinen Wave, ihana jouluinen Piparipari, porkkanan värinen Käpyseni sekä keltainen Apilat-joustofrotee. 


Mutta lähti minulta paketteihin jotain muutakin. 


Ompelin joukon patalappuja ja pikkukukkaroita pakettiin laitettavaksi. Tässä jokunen patalappu ja kukkaro, osa karkasi pukin konttiin ennen valokuvausta. :-)

Tänä vuonna nautin lahjojen miettimisestä. Oli suorastaan kutkuttavan mukava pohtia millaisista kankaista itse kukanenkin lahjansa saisi. Värikästä, harmahtavaa, turkoosia - jokaiselle pyrin jotain "oman näköistä" laittamaan. Ja vaikka kuinka aloitin puuhastelut ajoissa niin viimeisten kanssa sain turbon laittaa päälle että aatoksi kuusen alle ennättivät. 


Mutta niin se joulu vain tuli - ja lahjatkin ehtivät pakettiin... 

Taas sykkivi sydämet ihmisten niin hellään ja hartahasti, ja kynttilät kuusessa kuiskaa sen, mitä toivomme kesästä asti: 
Joulu, joulu, joulu tullut on!

Nyt juhla on suuri ja herttaisin, ja rauhan ja onnen hetki, nyt kuollehet nousevat sielutkin ja sydämet särkynehetkin. 
Joulu, joulu, joulu tullut on! 

Oi, kuuletko laulua enkelten nyt rintasi kammiosta, ja eikö jo tähtönen taivainen myös sielusi silmihin loista: Joulu, joulu, joulu tullut on! 

-Vilkku Joukahainen -

6 kommenttia: