keskiviikko 6. elokuuta 2014

Hellemekko, tuo mukava kesäkaveri


Tänä kesänä se sitten tapahtui, jonkinasteinen mekkohömpsähdys nimittäin. Minä, joka en ole ollut lainkaan mekkoihmisiä huomasin, että mekkohan on mitä mainioin hellevaate. Ja lämpöä, sitähän on tänä kesänä riittänyt. Lämmintä on ollut kohdallani sekä sisällä että ulkona, niin vapaalla kuin töissä, kaikissa tasapuolisesti. Mainita voisin, että tätä kirjoittaessani kello lähentelee yhdeksää illalla ja sisälämpömittari näyttää 29.2 astetta. Siinä ei paljoa kalsareita kaipaile, hellemekolla pärjää vallan mainiosti. 


Viikonloppuna sain rakkaan vieraan. Kiersimme Suomenlinnaa ja Kaivopuiston rantoja, kahvittelimme, söimme jäätelöä ja hyvää ruokaa  sekä nautimme kesäisestä Helsingistä. 


Tämän mekon kankaan ostin Ottobren liikkeestä Rovaniemellä käydessäni. Ruskeaa ja turkoosia puuvillaviskoosia - niin kaunista, aivan näköistäni.  


Meren rannalla kulkiessamme kuulin osan kahden naisen keskustelusta. Siinä toinen sanoi kaipaavansa sisämaahan muutettuaan merta ja meren tuoksua. Totta. Merellä on oma tuoksunsa ja minä pidän siitä, se on osa elämääni nykyisin. 


Tämäkin mekkokankangas on puuvillaviskoosia ja olen ostanut joskus Marimekon ystävänmyynnistä. Sivusaumoissa kohdistus ei mennyt aivan nappiin mutta mitäpä tuosta. Luulen, että mekkoa tulee pidettyä virheestä huolimatta, niin oman oloinen tästä tuli. 


Mikäli säätiedotuksiin on uskominen, saamme nauttia vielä pitkään kesän lämmöstä. Niinpä minäkin jatkan jäätelöpitoista ruokavaliotani - sekä mukavien mekkojen ompelua. 

9 kommenttia:

 1. Justiinsa omannäköisiä, kauniita!
  Ah, jäätelöruokavalio - minäkin eläisin sillä, jos se ei minua pullistuttaisi yhtään isommaksi.

  VastaaPoista
 2. Molemmista mekoista pidän, kauniisti käyvät sinulle. Mekkojen malli on mukavan rento, mutta kuitenkin siisti. Ottobrestä hankittu kangas miellyttää suuresti silmääni, kauniit sävyt! Minä olen itsekin tänä vuonna ihastunut mekkoihin vaikka en aiempina vuosina niistä pitänyt. Helteellä ne toimivat vaan niin hyvin.

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita mekkoja! Tykkään tuosta mekon mallista :) Kätevästi saa muutosta erivärisillä nauhoilla ja solmimistavoilla.

  VastaaPoista
 4. Näitä mekkoja on sun ilo pitää, kauniita! Mekkokärpänen on kyllä pahemman kerran puraissut näillä seuduilla vaikka itsellä ne on jo aiemminki kuulunu vaatevalikoimaan. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, minäkin pidän näistä niin! :-) Nautitaan lämpimistä mekkoilmoista kaikki tyynni. Syksymmällä aloitetaan sitten muun tyyppiset ompelut...

  VastaaPoista
 6. Mukava mekkomalli! Haluaisin itsellekin, mutta mietityttää tuo tarvittava alusvaatetus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepä kokeiluversio, tää on niin kiva. :-) Tuossa alimmaisessa mulla on kuminauha kujissa ja paikoilleen ommellut olkaimet. Käytin olkaimissa kovikekangasta niin ovat jämäkästi siinä missä pitääkin. Ylinnä olevan mekon yläosan leveyttä / kapeutta säätelen mielen ja tilanteen mukaan.

   Poista
 7. Ei ollenkaan paha hömpsähdys :) , niin kauniita mekkoja kumpainenkin! Ihanat kankaat, tuosta Marimekosta voisin tehdä itsellenikin ;) . Onnea tuleviinkin ompeluksiin toivottelee Välitalon martta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn laneja ja kesälomalaisten paluuta ;-) odotellessa... Niin. Mitäköhän tekisin? Surauttaisin ehkä yhden maksimekon...

   Poista