perjantai 22. elokuuta 2014

Maksimekkoni mun

Ihan tässä meinaa mekkoähky tulla. Siksi lupaankin, ettei seuraava postaus liity enää kesämekkoihin. Ei, vaikka jokunen mekko on jo pidemmän aikaa ollut kaapissa kuvausta odottamassa. Ne ovat jo tovin ehtineet odotella aikoja parempia, joten voivat odottaa vieläkin. -Mutta sallikaa vielä tämä, sitten lupaan pitää kesämekkotauon. 


Nyt elokuussa olen pariin otteeseen käynyt maisemakukkapellolla auringonkukkia poimimassa. Auringonkukat ja kynttilöiden kajo pimenevällä parvekkeella kuuluvat olennaisena osana elokuun iltoihini. -Niiden tunnelmaa ei voita mikään! 


Loppukesästä tein iselleni tällaisen pienipalloisen maksimekon. Kaava on periaatteessa sama kuin (tässä) sinisessä pallomekossa, helma on vain runsaampi ja pidempi. Lehden ohjeesta poiketen tein mekon molempiin sivuihin halkiot. Käypä tuuli paremmin jalkoihin, jos ensi kesänä hellettä riittää. 


Kuvaushetki pellolla ei ollut täysin ongelmaton. Nuo joka paikkaan tunkevat ampiaiset ihastuivat kimppuuni vallan mahdottomasti. Mukavahan niiden siinä oli pyöriä, mutta minua tilanne lievästi sanottuna ahdisti. Ei auttanut vaikka kuinka niille muita kukkia tarjottelin, pörriäiset olivat päättäneet pysyä aloillaan.


Vielä on elokuu, vielä on kesää. Siitä huolimatta olen ajatellut orientoitua syysvaatteiden ompeluun. Jokunen kangas tuolla hyllyllä jo odottaakin, joten enköhän minä taas blogin ääreen palaa. Mutta mitä sinun loppukesääsi kuuluu? 4 kommenttia:

 1. Kaunis mekko taas. Bloggaahan ne kaikki muutkin mekot. :)
  Meillä syksy tuoksuu koulun alkamiselle, kerhoille, harrastuksille ja tietenkin syksyn sadolle, porkkanoille, tomaateille, kurkuille, marjoille, mehutamiselle, säilömiselle... niin monenlaiselle. :)

  VastaaPoista
 2. Mekkosi on kaunis! Sininen onkin hiipinyt tänä kesänä omaan ompelukoneeseen ihan yllättäin, joten väristä pidän paljon! Ei näin kauniisiin mekkoihin voi koskaan kyllästyä, mielellään katselen muutkin :). Loppukesä menee sadonkorjuussa ja syksy/talvikäsitöiden suunnittelussa.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä kuin naiset tuossa yllä, bloggaa vaan ne muutkin mekot! Itse pidän (kesä)mekkoja syksyisin ja talvisinkin, neuletakkien ja paksujen sukkisten kanssa. Tekemäsi mekko on tosi kaunis ja kuvat niin mukavan kesäisiä! Meidän syksyyn kuuluu myös koulu, kerhot, uudet harrastukset, jonkin verran sadonkorjuuta, mahdottoman paljon käsitöiden suunnittelua, joista sitten murto-osan saa toteutettua ;)Mukavaa viimeistä elokuun viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Mukavia loppukesän ja alkusyksyn juttuja teilläkin on suunnitelmissa! :-) Kyllä minä syksyn aikana muutaman mekkopostauksen teen, mutta ihan ne helteisimmät mekot taidan jättää talven aurinkolomaa odottamaan... :-)

  VastaaPoista