maanantai 1. syyskuuta 2014

Alkusyksyn terveisiä

Eräänä päivänä sen huomasin; farkkukelit olivat tulleet jäädäkseen. Aamulla töihin lähtiessä ei pärjännyt ilman takkia ja hellesäiden sandaalit saivat väistyä tennareiden tieltä. Työkaveri toi minulle ensimmäiset omenat - ilmassa oli syksyn tuoksu. 
Näitä pohtiessani huomasin, että vaatevarastoni kaipasi siistiä toppia. Hain Eurokankaasta mustavalkoista sifonkia sekä palan trikoota ja muokkasin Modan mekkokaavasta topin kaavan. 


Ilmojen viilenemisen lisäksi syksy näkyy konkreettisesti myös valon määrän vähyytenä. Illalla sisällä kuvatessa kuvista tulee aika ankeita ja yksitotisia. Mutta tällaista tämä elämä on neljän vuoden ajan kanssa. Kaikkea ei voi saada, ei sitten millään. 


Toppi on malliltaan simppeli mutta oli siitäkin huolimatta hermoja raastava ommeltava. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta kun minulla savu nousi korvista sifongin ja trikoon kanssa. Molemmat kun ovat kankaina oman tiensä kulkijoita, eivät haluaisi suostua yhteistyöhän, eivät sitten millään. 

Tällainen syyskuun alku täällä. Josko myöhelmmin syksyllä saisin niitä mekkojakin kuvattua... 

8 kommenttia:

 1. Nätti toppi. Tuohon on kiva heittää neule päälle. Tuo valon vähyys kuvattaessa onkin minun mielestäni syksyn ainoa huono puoli. Nautin, että meillä on nämä neljä rikasta vuodenaikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin nautin vuoden aikojen vaihteluista. Syksyllä poltan paljon kynttilöitä, kuuntelen sateen ropinaa, ihmettelen värejä ja kotoilen. :-)

   Poista
 2. Hyvännäköinen toppi! Minunkin kaappini tarvisi tuollaisia ja huomasin pitkähihaisten trikoiden olevan jotenkin niin käytettyjä, että niitäkin voisi tehdä :) Ilmat vaihtuvat niin nopeaan, ettei perässä pysy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeinpä luulet että minäkin tarvitsen muutaman pitkähihaisen trikoopaidan. :-)

   Poista
 3. Kaunis toppi! Istuu hyvin sinun päälläsi ja pidän väristä ja kuosista paljon. Sifongin ompelu onkin aika haastavaa,en itsekaan usein siitä ompele. Suomen neljä vuodenaikaa ovat kyllä rikkaus, vaikka tietenkin jokaisessa on myös omat huonot puolensa. Kuten syksyn pimeys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin pidän tästä kovasti. Jos vielä uuden teen taidan hieman kaula-aukkoa pienentää. Mutta vain hieman... :-)

   Poista
 4. Tosi kaunis toppi! Tuollainen olisi tarpeen itsellekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Melkeinpä luulen, että tarvitsen tällaisia lisää. :-)

   Poista