keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Omenatarhalta päivää!


Ehkäpä muistat, kuinka toukokuussa kuvasin kukikasta hellemekkoa Malminkartanon omenatarhassa Helsingissä. Viime viikonloppuna omenatarha avasi jälleen porttinsa - tällä kertaa omenoiden poimimista varten. Tapahtuman järjestäjä jakoi meille poimijoille kangaskasseja ja saimme lainata omenan poimintaan tarkoitettuja haaveja. Haavit olivatkin tarpeen, sillä kaikki matalalla kasvaneet omenat oli jo poimittu. 


Syyskuu on hellinyt meitä auringonpaisteella ja lämmöllä. Omenanpoimintareissulle laitoin päälleni kesällä ompelemani mekon. Helteiden ollessa kovimmillaan tarvitsin kipeästi kevyitä mutta samalla siistejä työmekkoja. Mekon kangas löytyi omasta jemmasta ja kaavana toimi hyväksi havaittu Modan mekkokaava. 


Mekkoa ommellessa mietin, ettei tästä taida kovin mieleistä tulla. Toisin kuitenkin kävi - mekko oli kesällä kovaakin kovemmassa käytössä. 


Pitää vielä kertoa, että omenat ovat minulle syksyisin sellainen "pakko saada"-juttu. Käytän omenasosetta puurojen ja jogurtin päällä, teen omenapaistosta ja piirakkaa. 
Kuuluvatko omenat myös sinun syksyysi?


8 kommenttia:

 1. Oi joi, kun on nätti kangas ja värit! Tykkäisin itsekin tuollaisesta mekkosesta :) Omalla kotipihalla odotellaan vielä omenapuiden kasvamista, mutta tuttavilta ja sukulaisilta olemme lähes joka vuosi saaneet omenoita. Itse tehty omanahillohan on ihan maailman parasta ja miehen kanssa ollaan omenapiirakankin lähes parhaita ystäviä, joten omenaiset kyllä maistuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Tämä on sellainen pese ja pidä-mekko - juuri passeli laiskalle silittäjälle! :-D

   Poista
 2. Sinun kuvissasi on vielä ihan kesä. :) Minun viisvee tykkää kerätä joka paikasta maahan pudonneita omenoita. Kerhon pihassakin on yks omppupuu, jonka omenoita ei kukaan virallisesti kerää. Me olemme sitten kahdella edellisellä kerhokerralla keränneet kerhorepun täydeltä ja hillonneet ne. Kylläpä olikin toissa iltana herkullinen iltapala lapsilla: vaniljajäätelöä ja kuumaa omppuhilloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vielä kesän tuntua. Aamuisin tuoksuu syksy, mutta päivällä takki on turha kaveri kun aurinko lämmittää niin mukavasti. Herkulliselta kuulostaa tuo teidän iltapala, uppois minuunkin, makeahiireen! :-)

   Poista
 3. Kiva mekko, värit ovat kauniit! Nyt minua kovin harmittaa, kun en ehtinyt itse kokeilla tätä mekon kaavaa tänä kesänä! Katselin sitä nimittäin moneen kertaan, mutta en saanut aikaiseksi aloittaa.

  Omenoita meillä menee paljon. Omia puita ei ole, mutta anopilta niitä saamme. Syömme ihan raakana ja yleensä kuivaan osan. Hilloja meillä ei juuri mene, eikä kyllä makeita piirakoita. Niitä tulee tehtyä sitten vieraille. Tykkään kyllä syödä makeaakin, mutta kotona ei vaan tule otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :-) Kannattaa kokeilla tätä mekkkokaavaa; nopea tehdä ja mukava päällä. Pitääpä minunkin kuivattaa noita omenoita - olen aivan unohtanut moisen mahdollisuuden!

   Poista
 4. Kyllä on kaunis mekko ja niin kesäisiä kuvia, aivan ihania. Kyllä omenoita tulee käytettyä näin syksyisin ja ympäri vuoden tosi paljon. Omenapaistos on kyllä niin ihanaa, että :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi että olen nauttinut näistä syyskuun lämpimistä ja kuivista ilmoista. Mutta on se sadekin mukavaa. Silloin voi kaivautua sohvan nurkkaan ja ottaa kutimet tai koukun esille. Siinäkin on oma ihana tunnelmansa. :-)

   Poista