sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Syysterveiset


Viikko sitten latasin ystävieni kanssa akkuja mökkeillen. Mikä onkaan parempi tapa unohtaa arkiset huolet kuin pakata auto ja suunnata kulkunsa mökin rauhaan. Hyvät ystävät, nauru, kiireettömyys, kynttilät, takkatuli, rantasauna, makoisa ruoka sekä käsityöt - niistä oli onnistunut mökkiviikonloppu tällä kertaa tehty.


Koska pidämme kaikki käsitöiden tekemisestä, lähti jokaisella mukaan kassi, pussi tai nyssykkä täytteenään lankoja, puikkoja tai virkkukoukku. Minä pakkasin isoäidin neliöni (se ikuisuusprojekti) juuri valmistuneeseen kassiini. Reilu vuosi sitten ompelemani kassi oli tullut tiensä päähän ja tarvitsin uuden kauppa- ja työvaatekassin. Kankaaksi valikoitui Marimekon Kivet - sisustuskangas, vuorin kierrätin eläkkeelle siirtyneestä kassistani. 


Lauantaina mökkijärvelle laskeutui sankka sumu. Ilma oli tyyni ja veteen heijastuvat puut sekä ympärillä oleva sumu tekivät tunnelmasta jotenkin taianomaisen. Koska ilma oli kylmä, laitoin päähäni (kesän viileillä keleillä) ompelemani pipon. Kankaan ehkä tunnistatkin, olen tehnyt tästä itselleni sekä tunikan että lyhythihaisen paidan. 

Minua vaivaa tällä hetkellä jonkin asteinen ompelujumi. En anna sen häiritä itseäni. Kyllä ompelukone ja saumuri alkavat ajallaan laulamaan. Siihen asti poltan kynttilöitä, virkkaan ja nautin syksystä. 

Mukavaa syksyä teillekin! 
10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalle viikonlopulle. Niin kade tuollaisesta kässäkaveriseurasta.
  Ja hieno on tuo kassisi & mukavan kokoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana viikonloppu se olikin, kertakaikkisesti. Ja kiitos, pidän itsekin kassista kovasti. Olin tosin ajatellut tehdä siitä kolmisen senttiä matalemman mut unohdin koko asian ompelun tohinassa.

   Poista
 2. Tosi rennon kuuloinen viikonloppu. Anna koneiden olla ja virkkaa rauhassa. Sekin on terapeuttista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on hyvä nyt. Kyllä ompelun aika vielä tulee. :-)

   Poista
 3. Niin leppoisia tuollaiset viikonloput. Ihana kun on mukavaa kässäporukkaa :-). Ihania maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisia, sitäpä juuri... Ja maisemat, ne olivat rauhoittavia! :-)

   Poista
 4. Pääsispä itsekin tuollaisen viikonlopun viettoon! Voi kun minä saisin vähän tuota sinun virkkausintoa, täällä taas ompelukoneet laulaa jatkuvasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Krista. Ompele sinä vain, mä kun aina kieli pitkällä odotan mitä uutta olet milloinkin loihtinut! :-)

   Poista
 5. Minäkin mielelläni viettäisin noin ihanaa viikonloppua! Joskus onkin hyvä jättää ompelukoneet lepäilemään, sitten niiden parissa onkin ihan erityisen mukava viettää aikaa. Laukku on hieno, piposta pidän myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni tauko voi toimia loistavana inspiraation lähteenä. Ties mitä saan loppuvuoden aikana ommeltua! Kiitos, Hanna Mi!

   Poista