perjantai 2. tammikuuta 2015

Pukin apulaisenaJoulu tuli ja meni, samoin myös vuoden vaihde. Vietin joulun tapani mukaan pohjoisessa, lumen ja pakkasen keskellä. Leivoin joululeivonnaisia, kuuntelin joulumusiikkia, näin sukulaisia ja asetuin aloilleni. Oli kyllä oikein mukava ja rentouttava joulu, tykkäsin. 


Tänä vuonna pakkasin paketteihin heijastimia sekä leivinliinoja, pieniä mutta rakkaudella tehtyjä joulumuistamisia.

 Ennen joulua oli päiviä, jolloin pieni kotini muistutti varsinaista lahjatehtaamoa. Kerran jouduin kyläilyehdotuksellekin sanomaan ei - sillä eihän siitä mitään tulisi että lahjat paljastuisivat ennen aikojaan. -Yksi hyvävainuinen oli tosin lahjansa etukäteen osittain arvannut, mutta minkä sille tekee että lähipiirissä on salapoliiseja. Sellaista se elämä välillä on. 


Huovutin ja muotoilin heijastimet ensin neulalla, sen jälkeen pesin ne useampaan otteeseen koneessa 40 asteen ohjelmalla. Pesukoneessa huovuttaminen oli minulle uusi juttu. Olen aiemmin huovuttanut käsin saippuavedessä sekä joitain juttuja neulalla. Olihan tämä huomattavasti siistimpi vaihtoehto kuin käsin huovuttaminen, mutta aikaa tähän kului varmaan saman verran. Tosin pyykkikone hoiti homman puolestani, siinä mielessä pääsin kyllä paljon vähemmällä. 


Heijastinpinta on silitettävää heijastinkangasta ja naruun pujotin painavia koristekiviä. Heijastimien seuraksi painoin leivinliinoja. Idean liinoihin sain Helmoja ja hepeneitä - blogin Kristalta. Halusin liinoihin hieman rosoisuutta, joten tuputtelin kuvion varovasti superlonin palalla. Värit kankaanpainantaan ostin Sinooperista, samoin kuin huopaheijastimien koristekivet.  Ennen joulua kävin pika pikaa Eurokankaassa shortsikangasta etsimässä. Sillä kertaa ei kevyttä shortsikangasta löytänyt, mutta bongasin ale-puolelta punasävyistä villakangasta. Olihan sitä ostettava ja itselle jouluhame tehtävä


Mitä juttuja ja millaisia postauksia tämä alkanut vuosi tuokaan tullessaan, sitä en vielä tiedä. Toivotaan, että meillä kaikilla on edessä mukava vuosi. Onnellista alkanutta vuotta sinulle lukijani! 6 kommenttia:

 1. Herkullisen näköinen kakku! Namskis!
  Mukavia pikku lahjoja olet väsännyt. Justiinsa tuollaiset ovat niin kivoja aikuisten lahjoja.
  Ja nätti on hamekin. Minäkin vietin koko joulun mekoissa, kun niitä kaksin kappalein joulukuussa tekaisin. Olen ollut tähän asti sellainen housuihminen. :)
  Ihanaista uutta vuotta Sinullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia löytöjä sulla, joulumekot. Ja mikäs on mekkoja pitäessä, ne näyttivät oikein kivoilta. Kiitos, Pikku Akka!

   Poista
 2. Kaunis hame! Lahjoista pidän kanssa, isot tähdet ovat niin raikkaita ja sopivat monen tyyliseen kotiin. Heijastimet ovatkin tarpeellisia tähän pimeään vuodenaikaan. Inspiroivaa alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevana viikonloppuna hame pääsee mukaan 80-vuotisjuhliin. :-) Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 3. Minulta on tämä postaus mennyt ihan ohi, bloggerin lukuluettelo kyllä jättää välillä näyttämättä postauksia, olen tullut vähän sellaiseen tulokseen! Tosin voihan se olla että minulla on huono näkö ;) Hienoja lahjoja olet tehnyt ja tuo hame on niin kiva että tykkäisin itsekin sellaisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin postauksen juuri ennen reissuun lähtöä ja julkaisin sen joskus yömyöhällä. Bloggeri oli ilmiselvästi unten mailla silloin, siitä moinen näkymättömyys varmaan johtuu. ;-) Kiitos Krista kivasta lahjaideasta, se tuli tarpeeseen! :-)

   Poista