maanantai 16. helmikuuta 2015

Terveisiä Thaimaasta! -osa 2.


Toisen lomaviikkomme vietimme Phuketin Karon Beachilla. Olimme halunneet rauhallisen Khao Lakin vastapainoksi ihmisiä ja elämää - ja sitä me saimme. Hiljaisten paratiisirantojen jälkeen Karon oli täynnä auringonpalvojia ja kaupustelijat kiersivät rantaa kaupaten jos jonkinlaista tuotetta. Koska hotellimme sijaitsi lähellä Kata Beachia, laajensimme reviiriämme ja suuntasimme iltaisin usein Katan puolelle syömään ja ostoksille. - Saimme siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla! 


Oppaissa Karonin kerrotaan olevan tuulinen ranta. Viikon aikana tuuli oli kova parina päivänä; hiekka pöllysi ja korkeat aallot saattoivat heittää uimarin rantaan. Muutaman ilmalennon jälkeen aloimme varoa valtaisia ristikkäin tulevia aaltoja. -Rannalle mätkähtäminen kun teki yllättävän kipeää. 


Rantamekoksi otin kotoa mukaan viime kesänä tekemäni hellemekon. Hieman vierastan tätä kuosia, vaikka se tietyllä tavalla veikea onkin. Mutta joka tapauksessa mekko on omiaan aurinko- ja hellepäivien menomekoksi. 


Phuketista teimme retken merelle pitkähäntäveneellä. Maisemat olivat hienot, mutta olisimme kipeästi tarvinneet kuulosuojaimia moottorin kovan äänen vuoksi. 

Aina iltaisin hotellille mennessä pysähdyimme pannukakkukojulle. Thaimaassa pannukakkutaikinassa oli sitkoa ja taikinapala leivottiin ympyräksi samaan tapaan kuin pizzerian pitsapohjat. "Läiskimällä" aikaan saadun ympyrän sisään laitettiin erilaisia täytteitä.  Suosikkejani olivat pannukakku mangolla tai ananaksella. Päälle halusin mieluiten kondensoitua maitoa.


Myös nämä shortsit tein viime tingassa reissuun mukaan. Kangas on punavalkosta ruutua ja mielestäni mukavan kesäisen näköistä. 


Loman loppupuolella hyppäsimme paikalliseen bussiin ja matkustimme Karonilta Phuket Towniin. Bussit olivat usein täysiä, mutta sopu antoi sijaa kaikille kyytiin pyrkiville. Mekin matkasimme alkumatkan bussin keskipenkillä tasapainoillen, onneksi emme ulkopuolen seisomapaikoille joutuneet.Loman lähestyessä loppuaan ostimme paperisia lyhtyjä ja lähetimme ne taivaalle ystävyyden ja yhteisten muistojen merkiksi. <3


Mukavinkin loma loppuu aikanaan. Taakse jäivät hemmotteluhoidot, trooppinen ilmasto, hedelmäsmoothiet, ruoka, thaimaan liikenne ja moni moni muu asia. Mutta muistot, ne seuraavat mukana. Ja tunne siitä, että tähän maahan vielä palaan. Phuket, se tuli nähtyä, mutta Khao lak ja toiset paratiisirannat, ne odottavat...


14 kommenttia:

 1. Ihanan lämmintä siellä. Tuonne olisi kiva lentää just nyt. Varsinkin kun tällaista vilukissaa aina aamusella paleltaa. Näpsäkännäköiset sortsit olet ommellut. Oi, kesä, tule pian ja tule lämpimänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpö, aurinko ja huoleton elämä, kyllä niitä talvisen arjen keskellä kaipaa... Mutta toisaalta on tämä talvikin mukavaa aikaa. Mutta siihen mukavaan tarvitaan sopivat ilmat; lunta ja passelisti pakkasta. Sillä tavoin että ulkona tarkenee hyvin olla. Kiitos sinulle, Pikku Akka! :-)

   Poista
 2. Kyllä on upeannäköisiä maisemia! Ihania muistoja olet varmasti saanut matkalta, niihin on mukava palata. Sortsit ovat tosi kivannäköiset, hauska tuo kaareva leikkaus ja pussittava tasku :) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista. :-) Minäkin pidän noista shortseista juuri leikkauksen ja taskun mallin vuoksi - "apinoin" ne vanhoista shortseistani.

   Poista
 3. Kyllä on kauniit maisemat, aivan uskomattoman näköistä. Olet saanut siellä niin kauniin rusketuksen:) Ihania helleasuja olet itsellesi tehnyt! On ihana kun sait kokea noin mieleenpainuvan matkan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli. :-) Nyt kun postaukset tuli tehtyä voin siirtää matkan muistojen laatikkoon ja aloittaa normiarjen elämisen. Sekin on mukavaa ja siitäkin jää paljon mukavia muistoja... :-)

   Poista
 4. Upea nainen ihanissa vaatteissa mahtavissa maisemissa! Ihana päästä matkalle "mukaan" kuvien välityksellä.

  VastaaPoista
 5. Lupaan, että kuluu aikaa ennen kuin seuraava matkapostaus ilmestyy. ;-) Kiitos Hanna Mi! :-)

  VastaaPoista
 6. Muistojen reissu! Thaimaan haluan nähdä vielä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sitä se oli. - Ja niin paljon jäi näkemättä että uusi reissu, se odottaa. :-) Kiitos Kermaruusu kommentistasi!

   Poista
 7. Minusta on mukava katsella matkakuvia, voi itsekin haaveilla joskus pääsevänsä tuollaiseen paikkaan! Ja pääsee osittain tunnelmaan kuvien kautta. Sortsit ovat muuten minustakin todella hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ankka. Sortsit tulevat takuulla käyttöön kesän lämpimillä. Niin paljon niistä pidän. :-)

   Poista
 8. Oi että! Täällä virittäydytään jo lomatunnelmiin sinun matkakuvistasi. Samoissa paikoissa olen muuten itsekkin käynyt jokunen vuosi sitten. Oman lomavaatekokoelman ompelut on nyt hyvässä vauhdissa, matka alkaa kohta häämöttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa loman odotusta ja tervetuloa lukijaksi! Kerropa blogissa mitä olet ommellut, jään innolla odottelemaan! :-)

   Poista