maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannuskuulumisia

Minulla oli rento kotijuhannus: ystävien kanssa grillaamista, saunavastojen tekoa, saunomista ja kokon katselua. Juhannusaattona aamupäivä oli sateinen, mutta iltaa kohti pilvet väistyivät ja aurinko tuli esiin. 


Yllätyksekseni löysin kaapista vielä yhden kuvaamatta jääneen mekon. Trikoon ostin Ottobreltä viime kesänä. Metsästin maxiraitaa ja löysin haluamani, ai että pidän tästä! 


Helmaan ompelin halkion. Luulen, että muuten pitkä mekko olisi liian tukala kesän lämpimillä keleillä. Olin luvannut ystävilleni tehdä meille juhannusjäätelöt. Mauksi valikoituivat tällä kertaa polkagris-minttukrokantti sekä marenki-mustikkapiirakka. Molempien jäätelöiden pohjana käytin tuttua Kermaruusun ohjetta.

Polkagris-jäätelön ohje löytyi Viva la Henni-nimisestä blogista. Polka-karkkien lisäksi laitoin jäätelöön Maraboun minttukrokanttia.  Jostain syystä jäätelö juoksettui kun laitoin siihen polkakarkit. Tietääköhän joku miksi?  

Marenkisen mustikkapiirakka-jäätelön ohjetta etsin pitkään. Lopulta löysin Pinterista tällaisen ohjeen.  Hieman sävelsin määrien kanssa ja lisäsin joukkoon sekä tuoreita mustikoita että marenkia. Tästä jäätelöstä tuli uusi suosikkini. Mustikka vei juuri sopivasti pois jäätelömassan makeutta. Ystävän juhannusyllätys: kaunis kimppu luonnon kukkia.


Jos voisin jäädä tähän, 
kun kaikkialla soi, 
kun niitty usvan alla
hiljaa unelmoi. 

Jos voisin jäädä tähän, 
kun laulaa kesäyö
ja tuoksuu tuore heinäkuu
ja alkaa tuulen työ. 

Ja vaikka en voi jäädä, 
se kaikki minuun jää, 
yökehrääjien ääni 
ja kaislan hento pää. 

- Anne-Mari kaskinen -

13 kommenttia:

 1. Kaunis raitamekko! Sinustahan on kehkeytymässä varsinainen jäätelötehtailija. Uusia makuvariaatioita on varmasti kiva kokeilla. Laiskuuttani ostin omat jätskini taas eilen kaupasta :) Tunnelmalliset Juhannuskuvat. Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen niin jäätelön perään, että ilokseni testailen erilaisia makuja. Monta ideaa on mielessä ja kaikkia täyttyy tientenkin kokeilla. :-D Kiitos AnniK.

   Poista
 2. Nam, taas nuo uudet jätskit! :)
  Onpas sinun näköinen tuollainen maxiraitamekko. Varmasti mukava vaate käyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekon trikoo on todella laskeutuvaa. Mukava päällä, mutta en osaisi "ihmisten ilmoille" tällä lähteä. Mutta tulee kyllä kotimekkonakin käytettyä, on niin oman oloinen. :-) Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 3. Mekko näyttää todella ihanalle, ja sellaiselle, että on myös mukava päällä. Ihania kuvia juhannustunnelmista, jäätelöt ovat varmasti maistuneet kaikille. Kuulostavat niin herkullisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Mi! tämä on kyllä yksi kesän lempivaatteistani, venyy ja paukkuu joka suuntaan! :-D

   Poista
 4. Ihanan näköinen mekko ja ihanat värit. Kuvat ovat niin lämminhenkisiä ja kodikkaita. Ihana tuo auringon valo:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kanneli! Juhannusaattoilta oli kyllä harvinaisen kaunis. Kotini ikkunat ovat etelä-länsi- suunnassa. Helteellä se tietää tukalalia hetkiä mutta siltikään en luopuisi tuosta ilta-auringosta... :-)

   Poista
 5. Ihana mekko ja jäätelöt kuulostaa tosi herkullisilta.. Mukava juhannus sinulla ja ystävilläsi on ollutkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Raisa P. Meillä oli kyllä hurjan mukava juhannus: iloa, naurua ja yhdessä oloa. Ystävyyttä parhaimmillaan! :-)

   Poista
 6. Maxiraitamekot on hienoja, tuossa myös hyvät värit.
  Jätskimakukokeilut jatkuu täälläki... mustikkapiirakka ja mansikka-dajm nyt pakastumassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme homma että maxiraitaa myydään niin vähän. Tämä oli löytö ja erittäin mieleinen sellainen. :-) Pitää kyllä tuo mansikka-dajm testata, luulen että uppoaa minuun oikeinkin hyvin! ;-)

   Poista
 7. Maxiraidat on niin <3. Sopii sulle tosi hyvin! Mulla olisi sulle haaste blogissani :)

  VastaaPoista