lauantai 8. elokuuta 2015

Liebster award - blogihaaste kertaa neljä

Olen elänyt viime aikoina haasteellista elämää, minua kun on heitetty neljällä eri Liebster award-blogihaasteella. Kiitos teille, Elämää majapellolla-blogin Sari Johanna, Leipoen ja neuloen-blogin Raisa, Pikku Akan Tilkkuvakka-blogin Pikku Akka sekä Hanna Mi antamastanne haasteesta. Saitte minut palaamaan blogilomaltani arkeen. 


Haasteen säännöt menevät näin: 
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa. 
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen. 
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa. 
4. Keksi 11 kysymystä nimetyille. 

Elämää majapellolla-blogin Sari Johanna Kyseli minulta seuraavia asioita. 

1. Milloin sinua puraisi käsityökärpänen? 
Minussa on asunut aina pieni käsityökärpänen. Vanhempani tekivät paljon käsitöitä, joten käsillä tekeminen tuli luontevaksi osaksi elämääni jo lapsena. 

2. Elämäsi suurin saavutus / merkkipaalu?
En osaa nimetä elämästäni yhtä suurta asiaa. Koen, että elämäni on koostunut monisa palasista, tietynlaisista pienistä merkkipaaluista. Niiden kautta minusta on tullut minä. :-)

3. Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla? 
Vapaa-ajalla pyrin tekemään sellaista, jonka avulla voin nollata ajatukseni, nollata työhuolet ja rentoutua. Käsityöt, liikkuminen ja läheisten seura ovat minulle tärkeitä asioita arjessani. 


4. Onko sinulla lapsia? 
Ei ole. 

5. Tulevaisuudensuunnitelmia? 
Syksy tulee muuttamaan elämääni aika tavalla. Aloitan opiskelun työn ohella, joten vapaa-aikani vähenee merkittävästi. Kesällä mietin pitkään, joudunko laittamaan blogini totaalitauolle tulevien puolentoista vuoden ajaksi. Tällä hetkellä koen, että haluan jatkaa tätä tärkeää harrastusta. Postaus- ja kommentointivauhti tulee olemaan kuitenkin entistä verkkaisempi. 

6. Oletko aamu- vai iltavirkku? 
Iltavirkku, ehdottomasti. Aamulla käynnistyminen vie oman aikansa, sen ovat läheisenikin huomanneet. 

7. Suositko Suomalaista? 
En varsinaisesti, mutta valintoja tehdessäni kotimaisuus on plussaa. 

8. Pidätkö kirjoittamisesta? 
Kyllä. Kirjoittaminen on ollut minulle mieleinen asia lapsesta saakka. 

8. Lempikuosisi tai -suunnittelijaksi ja miksi? 
Minulla ei ole yhtä lempikuosia tai -suunnittelijaa. Pidän paljon ajattomista kuoseista. Esimerkiksi Marimekon Lokki, Kaivo ja Focus on näköisiäni kuoseja. 

9. Oletko kangas- tai lankahamsteri? 
Jos olen hamsteri, niin ehdottomasti kangashamsteri. 

10. Oletko käynyt tai suunnittelellut käyväsi Karnaluksissa? 
Olen käynyt muutaman kerran Karnaluksissa. Paikka on oikea käsityöläisen aarreaitta. Sinne mennessä minun on tiedettävä mitä tarvitsen, muuten minulle tulee runsaudenpula. 

11. Tykkäätkö matkustamisesta? 
Kyllä minä pidän. Minusta on mielenkiintoista tutustua uusiin kulttuureihin. Tarvisen kuitenkin paljon rauhallisia kotoiluhetkiä - minulle loma ei ole lomaa, jos olen koko ajan menossa. Seuraavaksi Leipoen ja neuloen-blogin Raisan kysymyksiin. 

1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen? 
Halusin tallentaa tekemiäni käsitöitä, jotta näkisin taitojeni karttumisen. Ystäväni kannusti minua kokeilemaan bloggaamista. Blogi tuntui mielenkiintoiselta joskin hieman pelottavalta vaihtoehdolta. 

2. Oletko hyvissä ajoin- vai viime tipan ihminen? 
Olen se jälkimmäinen, ikävä kyllä. 

3. Mikä on lempivärisi? 
Minulla ei ole nykyisin varsinaista lemiväriä. Punainen oli pitkään ehdoton suosikkini, varsinainen energiavärini.

4. Osaatko istua sohvalla tekemättä mitään?
Osaan. Joskus on kiva vain olla.


5. Mistä haaveilet? 
Haaveilla voi niin monista asioista. Ehkäpä yksi hyvinkin arkipäiväinen haave on hyvä ompelutila. Haluaisin ison, valoisan huoneen tilavine työpöytineen ja hyvine säilytystiloineen. Huoneen, joka olisi vain tätä harrastusta varten ja jonka oven voisin halutessani sulkea. 

6. Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi?
Vapaa-ajalla pyrin tekemään sellaista, jonka avulla voin nollata ajatukseni, unohtaa työt. Liikkumin, käsityöt ja läheisten seura ovat tärkeitä asioita arjessani. 

7. Milloin viimeksi nauroit vedet silmissä? 
Viime viikolla. En muista ollenkaan miksi nauroin, mutta hulvattoman hauskaa minulla joka tapauksessa oli. 8. Kuinka paljon aikaa käytät postauksen tekemiseen?
Teen postaukset fiiliksen mukaan, siksi niiden tekeminen voi ajoittaan kestää pitkäänkin. Joudenkin postausten kanssa olen työstänyt tekstiä mielessäni useamman päivän ajan ennen jutun kirjoittamista ja julkaisua.

9. Leivotko usein?
Olen auttamaton herkkusuu ja leivon mielelläni. Olen kuitenkin oppinut, ettei pakastimessa kannata olla edes vierasvaraa, sillä kaikki makea uppoaa minuun. Leivonkin nykyisin vain tarpeeseen, silloin kun minulle on vieraita tulossa. :-)


10. Onko sinulla viherpeukalo.
Ei, minulla ei ole viherpeukaloa.

11. Mikä bloggaamisessa on parasta?
Parasta bloggaamisessa on ehdottomasti asioiden jakaminen. Se, että te lukijat kommentoitte postauksiani, olette ikään kuin mukana yhteisellä matkalla. Kiitos teille siitä!


Seuraavaksi vuorossa olisi Pikku Akan tilkkuvakan kysymykset.

1. Mikä on blogisi nimen historia?
Blogia perustaessani mietin kuumeisesti nimeä uudelle blogilleni. Koin, että "Oman näköinen" kuvaa blogiani parhaiten. Teen itselleni "oman näköisiä" käsitöitä ja kirjoitankin omalla tyylilläni.

2. Miksi aloitit bloggaamisen?
Halusin tallentaa tekemiäni käsitöitä, jotta näkisin taitojeni karttumisen. Ystäväni kannusti minua kokeilemaan bloggaamista. Blogi tuntui mielenkiintoiselta joskin hieman pelottavalta vaihtoehdolta.

3. Mikä on blogisi rakkain / tärkein postaus?
Selailin pitkään blogiani etsien sitä rakkainta / tärkeintä postausta. En löytänyt yhtä ylitse muiden. Mieleisimpiä ovat kutenkin ollet monet kesäiset tai postaukset kuten omenatarhan hellemekkomaksimekko tai nämä siistimmät hellemekkoni. Näissä postauksissa kuvausympäristö on mieleinen ja kuvat ovat ihanan aurinkoisia. Mutta osui minulla blogia selatessani silmiini myös mieleisiä tekstejä. Tällaisia ovat mm. vastoinkäymistäni kertova teksti, postaus Vennisestä ja takin ompelusta sekä muistelu salamajan "rakentamisesta".

4. Teetkö blogiasi enemmän itselle vai yleisölle?
Aluksi kirjoitin blogia itselleni ja läheisilleni. Pikkuhiljaa olen saanut saanut myös blogiystäviä, ihmisiä joiden kanssa jakaa tätä harrastusta. Mielelläni teille kirjoitan ja ajatuksiani jaan.

5. Millä kolmella adjektiivilla kuvailet blogiasi?
Kotoinen, tunnelmallinen, raikas...

6. Mitä omaa harrastustasi et ole koskaan vilauttanut blogissasi?
Olen soittanut viulua kymmenisen vuotta. Nykyisin tartun soittimeeni harvemmin, mutta rakas soitin viulu on minulle vieläkin.


7. Liittyykö blogi mitenkään ammattiisi?
Ei liity.

8. Mikä bloggaamisessa on vaikeinta?
Vaikka pidän kirjoittamisesta, on tekstin tuottaminen vaikeinta minulle. Haluan, että tekstini olisivat sekä ytimekkäitä että mukaansa tempaavia. Joskus siinä onnistuu, joskus taas ei... Myös kuvattavaa oleminen on vaikeaa, en pidä siitä yhtään.

9. Mikä on ensimmäinen käsityömuistosi?
Muistan, kuinka ekaluokkalaisena virkkasin vöitä joululahjaksi. Ihmettelin, miksi aikuiset sanovat joululahjojen keksimisen olevan hankalaa: minulta ketjusilmukkavöitä syntyi ennätysmäärä.

10. Oletko mieluummin suunnittelija ja haaveilija vai tekijä ja toteuttaja?
Kyllä minä taidan tuo ensin mainittu olla. - Ken tuntee, hän tietää...

11. Mitä juttuja on tulossa blogiisi syksyn aikana?
Syksy tulee muuttamaan elämääni aika tavalla. Aloitan opiskelun työn ohella, joten vapaa-aikani vähenee merkittävästi. Kesällä mietin pitkään, joudunko laittamaan blogini totaalitauolle tulevien puolentoista vuoden ajaksi. Tällä hetkellä koen, että haluan jatkaa tätä tärkeää harrastusta. Postaus- ja kommentointivauhti tulee olemaan kuitenkin entistä verkkaisempi.


Ja viimeisenä Hanna Mi-blogin kysymyksiin.

1. Mitä uutta haluaisit oppia käsitöissä tänä syksynä?
Luulen, ettei se ole tämän syksyn juttu, mutta kaavoittamaan haluaisin oppia.

2. Mikä omista tänä vuonna tehdyistä käsitöistäsi on vaatinut sinulta eniten? Miksi?
Tämän tuolin kunnostaminen on ehdottomasti ollut haastavin käsityö tänä vuonna. Huonekalujen kunnostus oli minulle vieras maailma enkä tiennyt, mitä kaikkea minun tulisi ottaa huomioon projektiin ryhtyessäni. Tutkin paljon nettiä ja kyselin neuvoja taitavammilta. Haasteellisinta oli, ettei kukaan päässyt kädestä pitäen neuvomaan. Siksi olinkin erityisen iloinen onnistuneesta lopputuloksesta.

3. Mikä käsityöliike / kangaskauppa on sinun suosikkisi?
Karnaluks Tallinnassa on voittamaton. Kun paikan on löytänyt, sinne on päästävä kun Tallinassa käy. Kankaiden ostossa turvaudun useimmiten Eurokankaaseen. Minä haluan hypistellä ostettavia kankaita ja se onnistuu parhaiten lähistön Euronkankaissa. Pohjoisessa käydessä pistyäydyn lähes aina Ottobrellä.

4. Mitä käsityötä teet tällä hetkellä?
Minulla on käsityöblogi eikä yksikään käsityö ole työn alla - tämä taitaa syödä uskottavuuttani aika tavalla. :-D

5. Millaiset blogit saavat sinut innostumaan ja kokeilemaan uutta?
Kuvat ovat minulle todella tärkeitä. Monesti innostus ja ideat lähtevät toisen kauniista kuvista.

6. Mikä blogisi postauksesta on ollut suosituin? Miksi luulet sen kiinnostaneen ihmisiä?
Tätä vuosi sitten kuvattua mekkoa on käyty katsomassa enemmän kuin muita. Mielenkiintoinen juttu - ehkäpä kuvat ja otsikko ovat iskeneet lukijoiden lisäksi myös satunnaisiin kävijöihin.

7. Millaiset kuvat ovat sinun mielestäsi blogissa parhaita?
Lempparikuvissani on jokin juju, tarina tai tunnelmaa.

 8. Mikä on oma kuvasuosikkisi blogissasi? (kuva olisi kiva :))


Tämä kuva on yksi suosikeistani. Kesä, aurinko ja huoleton elämä. Sandaaltkin olen saanut ottaa jaloista. Voi vain istua puun oksalla ajattelematta mitään.

9. Entä mikä blogisasi julkaistuista töistäsi on sinulle tunnearvoltaan tärkeä? Jos haluat, kerro mikä tekee siitä tärkeän.
Rakkainta postausta en osannut valita, mutta tärkein työ on äidille tekemäni oloasu. Ompelen harvoin muille kuin itselleni, koska pelkään ettei työni jälki välttämättä miellytä toisia. Äidille <3 halusin kuitenkin oloasun ommella koska hän sellaisen tarvitsi.

10. Onko sinulla tapana tehdä yksi käsityö kerrallaan loppuun, vai teetko monta yhtä aikaa?
Aloittamani ompelut teen loppuun yksi kerrallaan. Rinnalla voi sitten kutoa tai virkata. JOku kenties muistaakin torkkupeittoni tarinan. Sen virkkaaminen kesti hetken jos toisenkin.

11. Millainen olisi käsitöille /  omepelulle varattu huoneesi, jos sinulla olisi mahdollisuus toteuttaa juuri siten kuin unelmoit? (unohdetaan realiteetit hetkeksi).

Haluaisin ison, valoisan huoneen tilavine työpöytineen ja hyvine säilytystiloineen. Huoneen, ompelukset ja koneet voisivat olla aina esillä - huoneen, jonka oven voisin halutessani sulkea.


Tässä kaikki tällä erää. Niin pitkästi sain runoilla ja vastauksia kirjoitella että jätän haasteen tällä kertaa tähän.

Mukavaa sunnuntaita teille toivotellen, Riikka :-)18 kommenttia:

 1. Oijoi, sinä urakoit ison määrän haasteita. :) Näitä on mukava lukea. Pisti hymyilyttämään tuo ensimmäinen käsityömuistosi. :) Mitä jos taas tulevaksi jouluksi pistäisit vyöpajan pyörimään? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka. :-) -Annoin vähän vink vinkkiä niin osaavat läheiseni valmistautua joululahjoihinsa... ;-)

   Poista
 2. Kunnioitettava saavutus vastata noin moneen haasteeseen. Minä olen tässä haasteisiin vastaamisessa todella huono. Kiva näitä toisten vastauksia on aina kuitenkin lukea. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnniK! Olen ollut totaalilomalla blogin kirjoittamisen ja toisten blogien seuraamisen suhteen. Kun aloin ensimmäiseen haasteeseen vastaamaan huomasin et kaksi - ei kun kolme haastetta on vielä jonossa. Tällä kertaa sain vastattua kaikille... :-D

   Poista
 3. Sielläpä on urakoitu haasteiden kimpussa :) Mulla vielä haastepostaus tekemättä... Olen tässä yrittänyt pähkäillä miten saisin kolme haastetta mahdollisimman helposti toteutettua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eerika. Minä tein ensimmäisen version leikkaa- liimaa-systeemillä, mutta blogger ei jostain syystä muuttanut haasteen antajien osioita oman fonttini kaltaiseksi. Näytti niin sillisalaatilta koko postaus et jouduin kirjoittamaan kaikin käsin. Homma oli kieltämättä aikamoinen. :-D

   Poista
 4. Ihanaa lukea vastauksiasi, ja palata noihin upeisiin töihisi kuvienkin kautta :). Valitsemasi kuvasuosikki on minunkin mieleeni, tosin niitä on sinun blogissasi useita. Mahtavaa, että aiot vielä jatkaa blogin pitoa kiireisen ajan keskellä. Kyllä täällä jaksetaan odotella hitaamminkin päivitettyjä juttuja :). Tsemppiä, jaksamista ja onnea uuteen alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi sekä kommentista että tsempeistä. Hieman hirvittää tuleva puolitoistavuotinen mutta enköhän minä siitä selviä. Ajan salliessa otan sitten käsityöt esille. Varmasti nollaavat mukavasti ajatuksia sitten. :-)

   Poista
 5. Olitpas saanutkin haasteita kerrakseen.. :) Kiva, kun ehdit vastailemaan. On ollut mukava lueskella blogeista vastauksia ja oppia jokaisesta jotakin uutta. :) Haasteellinen syksy sinulla tulossa, tsemppiä arkiseen aherrukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa kommentista ja tsempeistä. Tunnustan että välillä meinasi epätoivo iskeä vastauksia rustatessa. Mutta tää oli sopivaa harjoittelua tulevaan koitokseen. ;-) Mukavaa elokuuta sinulle!

   Poista
 6. Näitä on aina kiva lukea. :) Mahtavan määrän olit saanut kysymyksiä. Aurinkoista alkavaa viikoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Toivon sullekin auringonpaistetta tulevaan viikkoon! :-)

   Poista
 7. Johan oli kysymyksiä paljon, mukavaa kun sinulla oli aikaa vastata niihin ja tosi kiva oli saada sinusta tietää vähän lisää :). Tsemppiä alkavan syksyn haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista kommenteista ja tsempeistä! Ja totta, tällaisten avulla opitaan tuntemaan toisiamme vähä vähältä enemmän. :-)

   Poista
 8. Olipa sinulla urakka! Mutta mukava kun lähdit mukaan ja oli oikein kiva lukea vastauksiasi..:) Tsemppiä syksyyn ja uusiin haasteisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tsempeistä, Sari Johanna. :-) Välillä meinasi kyllä tuskan hiki nousta pintaan vastauksia miettiessä mut loppupeleissä urakka oli tekemisen arvoinen. Joutui pohtimaan montaa juttua jotka vahvistivat blogiminääni. Kiitos siis kysymyksistä!

   Poista
 9. Sinullakin on ollut täällä hieman haasteita ;) Mukava oli lukea vastauksesi. Olet kivasti yhdistänyt tekstiin sopivia kuvia. Kiitos kivasta postauksestasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kanneli! :-) Ensin ajattelin että kirjoitan pelkän tekstin. Mutta se tuntui kamalan raskaalta lukea. Lisäsin sitten kuvia sopiviin kohtiin. Kiva ku tykkäsit! :-)

   Poista