tiistai 15. marraskuuta 2016

Mökkielämää kera uusien vaatteiden

Jokunen viikko sitten vietin ystävieni kanssa rentouttavan mökkiviikonlopun.  Tämä viikonloppu oli jo kauan sitten kalentereihin merkitty, odotettu ja toivottu. Auton nokan kääntyessä kohti pohjoista unohdimme arjen kiireet ja työn. Itse asiassa paneuduimme todella tärkeän aiheen ympärille: mitä kaikkea söisimmekään viikonlopun aikana, mitä ostaisimme kaupasta mukaamme.  Harmi, kun minulla ei ole videokuvaa kauppareissustamme. Se on nopea, tehokas ja hyvin organisoitu tapahtuma - useamman vuoden treenauksen tulos. 😉


Ennen mökkireissua otin pitkästä aikaa ompelukoneen ja saumurin esille. Ompelin itselleni lämpöisen tunikan uusimman Ottobren kaavalla. Kankaana minulla oli Eurokankaan harjattua collegea ja kamala kuinka paljon siitä irtosi nukkaa ensimmäisessä pesussa. Nukkamäärä tukki pyykinpesukoneen suodattimen ja pyykkikoneen imuroinnista huolimatta nukka tarttui seuraavaan pyykkiin. Jouduin imuroimaan kuivuneen kankaan, sillä irtonukkaa oli niin paljon ettei vaateharja saatikka tarrarulla auttaneet asiassa.  Sotkuja siivotessani huokailin kuivausrummun perään. Sen käyttö olisi vähentänyt työmäärääni huomattavasti. 


Alun vastoinkäymisistä huolimatta tunika valmistui nopeasti. Ainoastaan taskut tuottivat päänvaivaa enkä oikein tiedä pidänkö niistä vai en. Lisäksi toinen taskuista ei tahdo asettua kauniisti paikoilleen, pitää kai kulkea kädet taskuissa ettei moinen pääse minua häiritsemään. 


Jos taskut mietityttävät niin on tunikassa jotain ekstraihanaakin. Pidän valtavasti tunikan lasketuista hihoista. Itse asiassa niin paljon, että samalla idealla voisin tehdä itselleni jokusen puseronkin. Ja pidän mnä kankaastakin. Niin pehmeä, niin lämpöinen - juuri talvitunikaksi sopiva. 


Kuvattavaksi pääsivät myös kauan aikaa sitten valmistuneet leggarit. Harmaat ja ankeat, mutta ehkäpä juuri siksi oikeinkin ihanat...Kiitos mökinväki, kiitos ystävät. Meidän oli jälleen kerran hyvä olla täällä! 
Marraskuisin terveisin, Riikka 💓

13 kommenttia:

 1. Harmi tuollainen nukkamäärä. Asusi on kaunis ja lämpimän oloinen. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anni ja mukavaa loppuviikkoa sinullekin. :-)

   Poista
 2. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Rennon näköinen tunika. Varmasti ihana päällä. Harmi, jos tasku ei istu kunnolla. Sitä ei kuvista huomaa, mutta itsehän sen tietää. Huippuja tuollaiset mökkiviikonloput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogielämä alkaa herätä pikkuhiljaa uudestaan eloon, aivan on ollut ikävä tätä harrastusta ja teitä. :-) Kiitos kommentista, Pikku Akka!

   Poista
 3. Kivan näköinen tunika ja leggarit - ei ollenkaan ankeat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä juttu. Talvella käytän paljon tummia ja hillittyjä sävyjä, mutta kevään tullen pitää saada iloisemman värisiä vaatteita päälle. Nyt on näiden aika. :-) Kiitos kommentista, Raisa!

   Poista
 4. Ihan pistää hymyilyttämään kauppareissun muistelu :D, tehokasta toimintaa! Niin mukavanoloinen tunika leggareineen, varmasti mieluisat käyttövaatteet! - E Melukylästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. L-VTT... :-D Seuraavaa kauppareissua odotellessa. :-)

   Poista
 5. Tosi kivan näköinen asu! Tykkäisin itsekkin pitää tuollaista asua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein luulen, että tulee tämän talven aikana loppuun käytettyä. :-D Kiitos Eerika!

   Poista
 6. Ihana asu, kelpaisi kyllä minullekkin! Ja jos totta puhun niin sama kangas odottaa legginssien ompelijaa täällä. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Katja ja mukavia ompeluhetkiä sulle! :-)

  VastaaPoista
 8. Enpäs ollutkaat kommentoinut tätä postausta, vaikka luulin niin tehneeni. Ihanan ja niin mukavan näköinen asukokonaisuus! Hurjasti on kankaasta kyllä nukkaa irronnut, hui! Teillä on varmasti ollut kiva mökkiviikonloppu. Ystävien kanssa vietetty aika antaa hurjasti voimia jaksaa arkea.

  VastaaPoista